Menu

Aandachtspunten bij het kopen van zonnepanelen

Heb je interesse in zonnepanelen? Zonnepanelen kopen is een goede investering om uiteindelijk flink te besparen. Je kan goed profiteren van zonne-energie. Wanneer je dit ook wilt doen, dan is het goed om te weten waar je op moet letten. Het is goed om dan wat tips te krijgen. 

1. Energieverbruik

Het is belangrijk om goed te bepalen hoeveel energie je verbruikt. Schat ook in hoe dit zal veranderen. Dit is nodig om te bepalen welke kracht de zonnepanelen moeten hebben. Ga je meer verbruiken, dan is het fijn dat je daar wel voldoende kracht voor hebt met de zonnepanelen die je nu laat leggen.

2. Welke zonnepanelen?

Het is ook goed om te kijken naar het soort zonnepanelen. Je wilt dat ze het juiste vermogen hebben. Niet alle zonnepanelen zijn even sterk. Je kan dit zien aan Wattpiek(Wp). Het is ook goed om naar de verdere specificaties te kijken. Je kan hulp krijgen van een expert die hier alles over weet. Zaken als afmeting, vermogen en garantie spelen een grote rol.

3. Omvormer

Ook de omvormer speelt een grote rol in de werking en het opwekken van stroom. Het is belangrijk om een goede omvormer die bij de installatie past te kiezen. Een goede adviseur kan erbij helpen om de juiste te vinden. Die kijkt naar het soort dak, de schaduw en de eigenschappen van zowel de omvormer als de zonnepanelen.

4. Installeren

Het is ook slim om de zonnepanelen te laten plaatsen door een erkende installateur. Je bent er dan in ieder geval zeker van dat ze volgens de normen en de wet- en regelgeving worden geplaatst. Het is fijn om te weten dat alles veilig en professioneel gebeurt voor een optimaal resultaat.

5. Het aantal zonnepanelen

Een ander punt van aandacht is het aantal zonnepanelen dat je plaatst. Natuurlijk kijk je dan naar het energieverbruik, maar let ook op wat er op jouw dak kan. Het is slim om dit eerst uit te rekenen en uit te zoeken. Je kan hier ook de hulp van de adviseur bij gebruiken. Die leert je alles over de soorten en de prijs en de subsidies.