Menu

Doe beroep op een slotenmaker als je jezelf buitensluit

Het kan altijd wel eens gebeuren, je bent gehaast en trekt de deur achter je dicht zonder te controleren of je je sleutels bij je hebt. Indien je pech hebt, liggen je sleutels nog in je woning en heb je geen reservesleutels. Dan moet je beroep doen op een slotenmaker.

Verschillende diensten

Een slotenmaker beperkt zijn diensten vaak niet tot het vervangen van een deurslot. Wanneer je bijvoorbeeld een slot hebt op je brievenbus en dit niet meer open gaat, kan je ook beroep doen op een slotenmaker. Zij kunnen vaak het slot herstellen zonder het te moeten vervangen. Belangrijk is wel dat je er niet aan prutst voor je een slotenmaker laat komen. In dat geval is de schade vaak te groot en moet het slot vervangen worden.

Verschil tussen dubbel en enkel slot

Vergeet niet dat er een verschil is tussen een enkel en een dubbel slot. Bij een dubbel slot kan je een sleutel aan de binnenkant van de deur laten zitten en aan de buitenkant ook een sleutel in het slot steken om binnen te komen. Een enkel slot heeft deze mogelijkheid niet. Wanneer je van slot verandert, moet je hier rekening mee houden als je van dubbel naar enkel slot zou gaan. De gewoonte om een sleutel in de binnenkant van de deur te laten steken, moet je dan afleren.

Praktische informatie

Slotenmakers heb je overal in je buurt. Of je nu een slotenmaker in Leuven of Antwerpen zoekt, je vindt er zeker en vast een die beschikbaar is. De meeste slotenmakers zijn ook elke dag van de week beschikbaar. Je kiest namelijk niet op voorhand wanneer je problemen hebt met je sloten.