Menu

Gietvloer laten aanbrengen? Ontdek de mogelijkheden

Wanneer u een oude vloer wilt opknappen en het oppervlak er weer strak uit wilt laten zien dan is een gietvloer een uitstekende keuze. Het is bovendien ook een zeer nuttige vloer omdat het veel praktische voordelen oplevert. Een gietvloer gaat erg lang mee en is bovendien ook onderhoudsarm. Wie nog denkt dat de gietvloer een saaie grijze ondergrond is heeft het mis, door het gebruik van vloercoating is de gietvloer in vrijwel elke kleur af te werken.

Wat is een gietvloer?

Gietvloeren worden gemaakt van epoxyhars en andere materialen. Wanneer het niet gebruikt wordt als vloercoating, wordt het vaak gebruikt als lijm. Wanneer het wordt gemengd, vormt het een chemische reactie die uw vloer verschillende kwaliteiten geeft. Een van de belangrijkste kwaliteiten die deze chemische reactie oplevert, is nieuwe stabiliteit en duurzaamheid in het oppervlak. Dit proces verzegelt en hardt het oppervlak waarop het wordt aangebracht uit, waardoor een stevige hechting ontstaat. 

De voordelen van een gietvloer

De meest genoemde voordelen zijn een lange levensduur, het gemak met schoonmaken en de uitstekende combinatie met vloerverwarming. Een ander voordeel is dat de gietvloer prijs steeds lager wordt. Dit komt omdat steeds meer mensen ervoor kiezen om een gietvloer in huis te halen en er steeds meer concurrentie bijkomt waardoor de prijs gemiddeld steeds lager wordt. Het is daarom een uitstekend moment om nu een kwalitatieve gietvloer in huis te halen. Bekijk meer voordelen van gietvloeren via de link in dit artikel om te bepalen of dit de juiste keuze is voor uw ruimte.

Uw oude vloer volledig transformeren

Gietvloeren transformeren ruimtes in complete en strakke gebieden. Dit type ondergrond is bovendien in iedere ruimte aan te brengen. Het glanzende oppervlak is een aanvulling op alle decoratieve verlichting en vloerverwarming zorgt voor een geweldige combinatie. Om onvolkomenheden nog grondiger te verbergen, kiest u epoxy verf, die de duurzame stof mengt in de verfkleur van uw keuze voor een maskerend effect. Het is ook mogelijk om een gietvloer de uitstraling van een traditionele betonvloer te geven, in dat geval spreekt men over woonbeton.