Menu

Hoe kun je een keuken wrappen?

We horen je denken. Een keuken wrappen? Wat houdt dat precies in? In deze blog leggen we je uit wat het fenomeen wrappen van interieur inhoudt en hoe je dit het beste kunt doen. Of het nu gaat om een keuken of een ander meubelstuk. In deze blog lees je het.

Wat is wrapfolie?

Wrapfolie, keukenfolie, interieurfolie. Allemaal verschillende benamingen voor hetzelfde product. Met interieurfolie is het mogelijk om een nieuwe laag aan te brengen op meubels, wanden of kasten. Hiermee realiseer je snel een compleet nieuwe look, maar het zijn nog steeds dezelfde producten. Ideaal als je jouw keuken een nieuwe look wilt geven, maar het niet nodig vind (of er simpelweg geen budget voor hebt) om een compleet nieuwe keuken te kopen. 

Wat kun je allemaal wrappen?

Zoals al kort benoemd zijn de mogelijkheden met interieurfolie enorm. Of je nu alleen keukenkastjes van een nieuwe look wilt voorzien of dat je voor een compleet nieuw interieur gaat. Met interieurfolie geef jij jouw woning een nieuwe look. Wat kun je allemaal wrappen:

  • Keukenkastjes
  • Aanrecht
  • Vensterbank
  • Meubilair
  • Muren

De mogelijkheden zijn dus enorm. Het mooie van het wrappen van meubels of ruimtes is dat je het ook in delen kunt oppakken. In tegenstelling tot een nieuwe keuken, die je het liefst natuurlijk in 1x wilt plaatsen omdat je anders een tijd lang geen gebruik kunt maken van je keuken. Bij het wrappen kun je het daarentegen stukje voor stukje oppakken. Hiermee leg je jezelf geen tijdsdruk op en kun je kwaliteit waarborgen. Zo krijg je het allermooiste resultaat.

Is wrappen duur?

Een belangrijke afweging zal zijn of het wrappen van meubels of een keuken een dure klus is. Natuurlijk vindt de een iets sneller duur dan de ander, maar dat het wrappen van een keuken goedkoper is dan een nieuwe keuken lijkt ons vanzelfsprekend. Daarbij kun je zelf kiezen hoeveel meter interieurfolie jij aanschaft. Hierdoor heb je altijd zelf in de hand hoeveel kosten je maakt. Houd je over? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om dat ene kastje toch wel mee te nemen. Als het je nadien goed bevalt kun je altijd nog wat meters bij bestellen. Dat gaat met het plaatsen van een nieuwe keuken natuurlijk niet. Daar moet je van tevoren al jouw keuzes doorgeven.