Menu

Huis verbouwen of verhuizen

Wanneer je een huis gaat kopen en/of verbouwen komt er nogal veel werk bij kijken. Als je de woning wilt verbouwen, dan kan een uitbouw zeer mooi zijn. Zorg er wel voor dat je dit checkt met de kadastrale data. Dit kan veel ellende zoals het afbreken van een aanbouw voorkomen. Het is natuurlijk veel geld wat je uitgeeft en dat kun je maar 1 keer besteden.

Het belang van de goede informatie voor koper en verkoper

Je kunt nooit teveel informatie hebben voordat je overgaat tot de aankoop van een woning. Op https://kadastralekaart.nl/ kun je informatie over het perceel of de woning die jij gaat kopen terugvinden. Eventueel kun je er ook voor kiezen om alle kadastrale informatie op te vragen. Zo kun je erachter komen wie de eigenaar van een pand is. Daarnaast kun je ook de afmetingen ontvangen van het perceel. Dit is vooral handig voor de mensen die hun woning willen gaan verbouwen. Ook zie je informatie van de gemeente. Er staan codes op waarmee je bij de gemeente het bestemmingsplan kunt checken. Zo voorkom je dat je ergens gaat bouwen waar dit niet toegestaan is. Dit kan namelijk hoge boetes opleveren maar ook een ellende met het afbreken van bijvoorbeeld een aanbouw.

Wat kun je nog meer met deze informatie

Je kunt precies zien wanneer het perceel voor het laatst gewijzigd is. Deze informatie zijn ze verplicht om door te geven aan de gemeente en het kadaster. Ook zie je of een woning nog bewoond is of dat hij onbewoond staat als eigendom van iemand. Indien je geïnteresseerd bent in een bepaalde ruimte,  kun je zelfs contact opnemen met de eigenaar. Hiervoor moet je wel eerst een aanvraag doen waar enige administratieve kosten aan verbonden zijn. Echter, dit is het geld meestal meer dan waard.