Menu

Je huis verbouwen? 5 zaken die je moet regelen!

Wil je je woning gaan verbouwen? Je hebt misschien wel iets leuks gezien en wil dit nu ook in je eigen woning namaken. Dan is het belangrijk om te bedenken wat er allemaal bij een verbouwing komt kijken. Dat begint al met een puincontainer huren en de beste aannemer vinden. Daarnaast hebben we nog 5 tips om je te helpen.

#1. Maak een plan

Het begint allemaal met het maken van een plan. Daar zet je zoveel als mogelijk in. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe keukenkastjes en de kleur. Denk ook aan het formaat van je bank in de ruimte. Ook kan je zo net wat gemakkelijker achterhalen wat de kosten zullen zijn. Door prioriteiten te stellen in je plan, kan je ook besparen waar nodig.

#2. Neem de kosten ruimer dan aangegeven

Het is ook slim om de kosten wat ruimer te berekenen dan aangegeven wordt. Een grofvuil container huren op Puincontainershop.nl kan op die manier bijvoorbeeld alleen maar meevallen. Wanneer je meer berekent dan het kost, dan kan je altijd nog wat schuiven. Het is altijd slim om zoveel offertes als mogelijk aan te vragen. 

#3. Werken met een aannemer

Een verbouwing helemaal zelf doen is ook niet altijd een goed idee. Het is vaak zo dat er dan fouten worden gemaakt, zelfs met een plan. Schakel je een aannemer of een architect in? Dan is de kans dat dit wel goed verloopt een stuk groter. De specialist heeft bovendien inzicht in zaken dat jij mist. Dat maakt het ook een stuk gemakkelijker om volgens plan te werken.

#4. Let op vergunningen

Het is ook belangrijk om goed op te letten met vergunningen. Die zijn soms nodig. Denk bijvoorbeeld aan een bouwvergunning bij het verwijderen van een draagmuur of het bouwen van een dakterras. Het is altijd belangrijk om dit goed na te kijken.

#5. De juiste middelen erbij halen

Het is tot slot ook goed om te kijken naar wat ervoor nodig is om de verbouwing te doen. Denk aan de container, maar denk ook aan bijvoorbeeld gereedschappen en machines die je ervoor nodig hebt. Veel van deze zaken kan je gewoon huren. Dit maakt het een stuk gemakkelijker.