Menu

Onderhoud uitvoeren aan een vloer

In verschillende situaties is het onderhouden van de vloer wenselijk. Mogelijk wil een klant van je bouwbedrijf diens woning laten renoveren. Het renoveren van bijvoorbeeld wanden kan in zo’n geval gecombineerd worden met een renovatie van de vloer. Het gebruik van krachtige schoonmaakmiddelen van Care4floor maakt dat de vloer niet direct volledig vervangen hoeft te worden. Het grondig reinigen ervan kan al voldoende zijn. Tegelijkertijd wil je een vloer mogelijk standaard van onderhoud voorzien, wanneer je bouwwerkzaamheden uitgevoerd hebt binnen een woning. De kans bestaat dat de toplaag van de vloer door deze bouwwerkzaamheden licht beschadigd is.  

Nieuwe toplaag aanbrengen op een vloer 

Zowel in dit laatste geval, als bij het leggen van een nieuwe vloer is het aanbrengen van een toplaag belangrijk. Een nieuwe vloer beschermen helpt je te voorkomen dat de vloer al snel slijt. Bij het gebruik van beschermende middelen zal eerst de toplaag slijten. Door deze tijdig te vervangen voor een nieuwe toplaag, kan voorkomen worden dat de vloer zelf beschadigd raakt. Het is afhankelijk van het type vloer wat gebruikt wordt, welke toplaag de beste keuze is. Bij hout is het gebruik van lak of bijvoorbeeld was een goede optie. Je kunt deze laag van de vloer schuren en vervolgens een nieuwe laag aanbrengen, als de toplaag begint te slijten. 

Slijtage aan vloeren nauwelijks te voorkomen 

Het is bijzonder lastig om slijtage aan vloeren in woningen te voorkomen. Iedere dag loopt men kleine zanddeeltjes mee naar binnen. Deze deeltjes schuren over de toplaag van de vloer, wat leidt tot slijtage. Ook spelende kinderen maken dat de vloer zal beschadigen. Specifiek voor bouwwerkzaamheden in huis geldt dat er vrijwel altijd vuil onder de afdekking van de vloer terecht zal komen. Kleine vuildeeltjes schuiven via de naad tussen de rollen stucloper door en krassen vervolgens over de toplaag van een vloer. 

Gebruik krachtige reinigingsmiddelen bij onderhoud 

Zoals eerder op deze pagina al genoemd werd, zijn er verschillende aanbieders van kwalitatief goede schoonmaakmiddelen. Het is belangrijk voor deze kwaliteitsproducten te kiezen, om er zeker van te zijn dat het vuil van de vloer wordt afgenomen. Met een klassieke dweil of simpele stofzuiger wordt vrijwel nooit al het vuil verwijderd. Dit geldt in het bijzonder voor vuil wat diep in een tapijt getrokken is. Door dit vuil te laten zitten, zal de vloerbedekking z’n oorspronkelijke kleur al snel verliezen. De kleur wordt dof, wat de vloer een veel minder mooie uitstraling geeft.