Menu

Simpele aanpassingen aan je woning

Voor een aanpassing aan je woning heb je de hulp van een bouwbedrijf niet direct nodig. Met kleine aanpassingen is het soms al mogelijk om de ruimtes thuis een andere uitstraling te geven. Denk aan het vervangen van de deurklinken! Standaard worden deuren in woningen vaak van een grijze deurklink voorzien. Door deze deurklinken te vervangen voor een zwart model, krijgt de deur een hele andere look. Vaak oogt de deur chiquer met zo’n zwarte deurklink. Kijk goed of het schild bij de deurklink lang genoeg is om bestaande boorgaten in de deur af te dekken. Je wilt voorkomen dat de volledige deur vervangen moet worden.  

Muren in huis opnieuw verven 

Naast de mogelijkheid om de deurklinken thuis te vervangen, kan ook het opnieuw verven van muren een optie zijn. De bestaande laag is mogelijk verkleurd. Ook kunnen er kleine beschadigingen op de verflaag zichtbaar zijn geworden. Bij het opnieuw verven van de muur kun je de beschadigingen opvullen met speciale muurvuller. Schuur de muur vervolgens heel voorzichtig op, om eventuele oneffenheden weg te werken. Je kunt de muur vervolgens opnieuw schilderen, om deze als nieuw te laten lijken. Naast verven is ook het behangen van de muur een optie. 

Voorzie de ruimte van een vloerkleed 

Je hoeft niet een volledig nieuwe vloer in huis te leggen, om de woonkamer een frisse uitstraling te geven. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om de ruimte van een vloerkleed te voorzien? Met name een relatief groot vloerkleed doet veel met de uitstraling van ruimtes binnen je woning. Houd rekening met het verschil tussen een laag- en hoogpolig tapijt. Dat laatste is minder geschikt voor mensen die allergisch zijn. Ook in een woning met huisdieren is een hoogpolig tapijt niet altijd de beste optie. 

Renovatie van de keuken of badkamer 

Wil je het toch wat uitgebreider aanpakken? Kies in dat geval voor een renovatie van de keuken of bijvoorbeeld badkamer. Mogelijk passen de tegels die je momenteel in de badkamer gebruikt niet meer bij de laatste trends voor badkamer. Door de tegels van de muur te halen en deze te vervangen voor een ander model, kun je weer jaren vooruit. Vergelijkbaar is het vernieuwen van de keukenkastjes en eventueel ingebouwde apparatuur. Schakel een bouwbedrijf in om een dergelijke renovatie voor je uit te laten voeren. Tegelen is een klus voor vakmensen; je wilt verzekerd zijn van een fraai eindresultaat als je een dergelijke renovatie uitvoert.