Menu

Voet aan aangename grond zetten

Renovaties zijn geregeld stressvol. Ook een nieuw huis bouwen zal je de nodige kopzorgen bezorgen. Daarom wil je alles zo snel mogelijk regelen, maar vooral de juiste keuzes maken. De grondsoort of is een noodzakelijke beslissing. Ook een heel ingrijpende, want dit kan je niet zomaar veranderen. Daarom hier enkele opties.

Beton cire

Een meer en meer verkozen vloer stijl is beton cire. Beton cire in de keuken of woonkamer wordt meer en meer gekocht. Waarom nu? Wel, in de keuken wordt de vloer vooral gekozen omwille van zijn praktische voordelen. Er zijn geen ribbeltjes of spleten in de vloer, wat ervoor zorgt dat het onderhouden hiervan zeer eenvoudig is. Je kan simpelweg met een dweil erover gaan. Net om die reden is beton cire ook aantrekkelijk voor het afwerken van dienbladen of keuken tabbladen. Ook wordt het met de hand aangebracht, wat voor detailwerk zorgt. Dit is steeds een voordeel. Het aanbrengen gebeurt door middel van een vloeistof die in verschillende lagen moet drogen. Dit drogen heeft vanzelfsprekend zijn tijd nodig.

Trending vloer

Een andere veel gekozen optie is woonbeton. Je kan dit associëren met de beton die je op de straten en op industriële plekken tegenkomt, maar dat is fout. Woonbeton is niet voor niks trending. Redenen hiervoor zijn dat ten eerste de woonbeton steeds een bepaalde aangename temperatuur heeft. Daarnaast is ook deze soort vloer eenvoudig te onderhouden, vanwege het feit dat deze geen spleten heeft en aansluit op de zijkanten. Wel moet je oppassen met zand en vuil van buiten. Deze kunnen de vloer wel degelijk beschadigen. Het aanbrengen van deze vloer gebeurt met een vloeistof, die laag na laag moet drogen. Belangrijk is dat de basis grond zeer proper en vetvrij is alvorens de woonbeton aan te brengen. Kies dus wijs, en raadpleeg misschien een expert alvorens deze ingrijpende keuze te maken.