Menu

Wat kan ik allemaal met een code 95 certificaat?

Code 95 cursus volgen, wat houdt dat eigenlijk in? Een code 95 is een cursus die verwijst naar een code die chauffeurs op hun rijbewijs moeten hebben staan. Alleen wanneer ze deze cursus hebben afgelegd, zijn ze klaar om de weg op te gaan en andere cursussen te doen. Anders dan een Heftruckcertificaat behalen, met een code 95 kan je namelijk vele kanten op. In dit blog lees je meer over een code 95 certificaat en wat je ermee kan doen zodra je het gehaald hebt.

1: met een code 95 certificaat kun je beroepschauffeur worden

Hou je van avontuur, ben je graag buiten en wil je het liefst overal en nergens zijn? Een beroep als chauffeur is misschien wel iets voor jou. Of het nou een vrachtwagen is of een bus, reizen naar andere plekken om bijvoorbeeld goederen of mensen te vervoeren is helemaal iets voor jou. Niet alleen zie je vaak nieuwe gezichten, je ontdekt ook zelf nieuwe plekken en je bent altijd onderweg. Als chauffeur staat je leven niet stil en zelfs in negatieve wereld situaties zoals een pandemie ben jij altijd nodig. 

Code 95 cursus volgen is iets wat je moet afleggen om beroepschauffeur te worden. Dit is zelfs wanneer je een C, D of E rijbewijs hebt. Wanneer iemand ziet dat je in het verleden een code 95 cursus hebt gevolgd, dan weten ze dat jij over de kennis beschikt om goed en veilig te rijden. Code 95 cursus volgen is dus een essentieel iets voor chauffeurs, anders mag je niet eens beginnen met je werken. 

2: het opent de wereld naar andere soortgelijke opleidingen

Wanneer je een code 95 certificaat hebt behaald, dan kan dat wel eens smaken naar meer. Als je bijvoorbeeld van transport naar opslag of de bouw switcht, dan zijn er andere soortgelijke opleidingen die je moet voltooien om aan de slag te kunnen gaan. Heftruckcertificaat behalen is hier een van. Heftruckcertificaat behalen is van belang voor mensen die veel met heftrucks gaan werken om hun werk uit te voeren.