Menu

Wat zijn de eigenschappen van screens?

Screens worden vaak gebruikt als toevoeging aan de woning om zonlicht buiten te houden. Echter hebben screens nog veel meer voordelen. We bespreken een aantal belangrijke eigenschappen. Benieuwd naar de producten? Zie https://www.luxaflex.nl/producten/buitenzonwering/screens/ 

Screens houden warmte buiten 

Een belangrijke eigenschap van screens voor de ramen is dat deze screens warmte van buiten tegen houden. Veel warmte komt in de zomer via de ramen naar binnen en met deze screens kan jij 90% van deze warmte buiten houden. Nu de zomers elk jaar warmer beginnen te worden is dit toch wel een belangrijke eigenschap. Om deze reden worden er steeds vaker screens geplaatst in tegenstelling tot bijvoorbeeld de ouderwetse luifels. Waarom? Omdat screens een moderne uitstraling hebben en meer voordelen hebben. Lees verder voor de andere voordelen van deze moderne zonwering. 

Screens houden licht buiten 

Naast dat screens warmte buiten houden worden deze ook gebruikt om licht tegen te houden. Dit is in diverse scenario’s van handig. Wanneer zon in huis komt kan dit jou bijvoorbeeld verblinden wanneer je aan het werk bent of kan dit zorgen voor schitteringen op bepaalde oppervlaktes. Dat is bijzonder vervelend als je hier de hele dag mee moet dealen. Het is dus niet alleen in de zomer handig tegen de warmte, ook wanneer er in december een scherpe winterzon staat weet jij zeker dat je hier een passende oplossing voor hebt, namelijk de screens die enorm weersbestendig zijn. Klik hier voor inspiratie. 

Screens zijn transparant van binnen 

In tegenstelling tot bijvoorbeeld luifels, luxaflex of rolluiken zijn screens vanuit binnen helemaal transparant. Hierdoor zit jij dus niet meteen in het donker en kan je gewoon door de ramen heen blijven kijken gedurende de dag. Dit voorkomt dat jij je opgesloten voelt in je eigen huis of dat je het gevoel hebt dat je in een donker hok zit. Daarbij hebben de screens het voordeel dat het daarentegen niet mogelijk is om van buiten naar binnen te kijken. Zo kan jij dus voor het raam staan zonder dat iemand van buitenaf jou ziet staan. Veel mensen hebben hier behoefte aan zodat er minder inkijk in de woning is. Dit is vaak al helemaal van belang wanneer jij aan een drukke weg woont. Zo hoeft niet iedere voorbijganger te zien wat jij in huis aan het doen bent. Ideaal dus! 

Ben jij er al van overtuigd dat screens iets voor je zijn of heb je nog twijfels? Zoek online naar de mogelijkheden of bezoek een winkel met experts. Op deze manier maak jij de goede keuze die past bij jouw behoeftes. Succes!