Menu

Welke trampoline is geschikt voor jouw tuin?

Wanneer je een huis koopt of huurt waar een tuin bij zit, wil je deze natuurlijk wel leuk inrichten. Hier zit dan vaak wel een verschil in wanneer je wel of geen kinderen hebt. Zo is het bijvoorbeeld lastig om een hele diepe vijver in je tuin te hebben wanneer je jonge kinderen hebt en geen verhogen waar ze achter kunnen staan. Met dat soort dingen zul je rekening mee moeten houden, want je wil natuurlijk niet dat je kind straks gewond raakt of ergens in zal vallen. Wat veel kinderen leuk vinden in de tuin is dan vaak ook een schommel, een zandbak of een trampoline. Ouders denken vaak dat een trampoline gevaarlijk kan zijn, en willen hem dan misschien minder snel in de tuin hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat varianten gemaakt die wel veilig zijn om in je tuin te zetten waarbij het risico op ongelukken heel laag is.

De trampoline

Je bent eruit, je gaat de trampoline kopen, maar waar kan je die nou eigenlijk halen? Dit kan eigenlijk bij heel veel zaken, zo kan het bij een bouwmarkt, maar ook bijvoorbeeld bij een speelgoedwinkel of online. Wanneer je naar een winkel wil die volledig is gespecialiseerd op trampolines, kan je gaan naar een trampoline winkel. Daar kunnen ze goede adviezen geven over wat voor een trampoline nou het beste bij jou past. Zo heb je bijvoorbeeld de salta trampoline, deze is er in verschillende soorten en maten te verkrijgen, maar er zit altijd een net omheen. En bij het model waar ze geen net om de trampoline hebben, is de trampoline ingebouwd in de grond. Hierdoor kan je dus niet zomaar van een verhoging op de grond vallen en zijn deze trampolines dus relatief veilig.

Invloed van de maat van jouw trampoline

Ook moet je bij het kopen van een trampoline letten op de maat die je gaat halen. Als je bijvoorbeeld een mega grote trampoline koopt, maar je kind of de gebruiker van de trampoline niet zwaar genoeg is om er vering in te krijgen, heb je niet zoveel aan de trampoline. Zo is bijvoorbeeld voor kinderen tot en met 6 jaar de maat van 305 centimeter of kleiner het beste. Deze trampolines zullen namelijk gewoon terug veren met het gewicht dat jouw kind van die leeftijd heeft. Wanneer hij of zij zwaarder wordt of is, kan je natuurlijk voor een grotere trampoline gaan. Wat bij grotere kinderen en volwassenen wordt aangeraden, is om dan voor een trampoline te gaan van minstens 270 centimeter, zodat hij ook niet zal breken wanneer je erop springt, en dat je er ook niet zomaar afspringt omdat je te ver opzij zal springen. Over het algemeen geldt namelijk, hoe groter de trampoline, hoe langer je kinderen erop zullen blijven kunnen springen, mits ze dan natuurlijk voldoende gewicht hebben om de trampoline te laten veren. Wanneer je nou een trampoline hebt gekocht welke helaas niet genoeg blijkt in te veren voor jouzelf of je kind, dan zijn er eigenlijk twee dingen die daaraan gedaan kunnen worden. Als eerste zou je hem kunnen verkopen, en als tweede kan je proberen de veren wat losser te maken, maar dit laatste moet dan wel door een professional gedaan worden.